Ezt nézzétek. Az órák szerelmesei

Az órák szerelmesei

Jóbarátaim hívták fel a figyelmemet, hogy a BÁV ART AUKCIÓSHÁZ ÉS GALÉRIA  Szent István kőrúti üzletét felújították és nagyszabású kiállítást rendeztek.

A BÁV az ország legnagyobb múltú, csaknem 240 éve jól működő magyar vállalkozás, nagy szakmai tekintéllyel rendelkezik és a műkincsek forgalmazásában kimagasló eredményei és érdemei vannak. Úgy gondoltam, hogy engedek a csábításnak, felkerestem tehát a Galériát, hogy megtekintsem a bemutatót.

Összbenyomásként azt mondhatom, hogy elbűvölő. Nemcsak a csodás ékszerek, ezüst és fém dísztárgyak, szobrok, festmények, hanem a megjelenítés, elrendezés eleganciája is elismerésre méltó. Dicséret a kiállítást tervező, rendező szakembereknek-Megkérdeztem az üzletvezető urat, hogy kinek a munkáját dicsérhetjük, szerényen azt válaszolta, hogy csapatmunka volt, Gratulálok mindannyijuknak.

Szívesen nézegettem végig a festményeket, ékszereket, de különösen lekötött az a külön terem, ahol az órák vannak kiállítva. Bevallom, szeretem az órákat nézegetni.  Idős órásmesternél szoktam elemet cserélni, csodás régi órái vannak, mindig megcsodálom.

Baráti társaságomban is van, aki órákat gyűjt. Fantasztikus a  gyűjtemény!.

Pszichológus véleménye   „ A különleges tárgyak gyűjtése során különlegesnek érezzük magunkat, általában szerepet játszik a versenyszellem, vetélkedés, és fontossá válik az elismerés, amelyet a környezettől kapunk.
Nyilvánvaló, hogy ez a tevékenység is meghaladhatja a normalitás határát, mint mindenfajta gyűjtőszenvedély. Általában azonban azért gyűjt tárgyakat az ember, mert kapcsolódik bizonyos emlékeihez. Nekem például sok útiemlékem van, főleg a tanulmányutak, konferenciák emlékei.

Az említett baráti óragyűjtemény darabjait a házaspár férfitagja gyűjti, de a feleség is támogatja és kedveli. Azt írja róla egy esszében „ Férjem az órák mechanikus részével és a szerkezetekkel foglalkozik, nekem a famunka, a dizájn és a látványuk  tetszik. Mindkettőnket gyönyörködtet a megszólalásuk, a különféle hangok, zene, ami óránként, félóránként hallható. Különleges atmoszférát ad a lakásunknak”

egy kép a gyűjteményről

 

Az említett BÁV bemutatón is sok szép és értékes órát láttam,

70 000 Forinttól -2 000 000 Forintig terjedő árakon.  Elmondhatatlanul sok forma, díszítés tárul a nézelődő elé a szépen elrendezett tárlókból. Néhányat fotókon megörökítettem.

 

 

 

BÁV ART Aukciósház és Galéria

Tudomásomra jutott, hogy az ilyen művészi színvonalú prezentációhoz szükséges anyagok készítője, forgalmazója régi ismerősöm Cserey Mónika.

Vállalkozása Styleboxes néven ismeretes, ékszerdobozokat, kiegészítőket készít .  A  tevékenységéről  honlapján  olvastam az alábbiakat:

„A nálunk kapható csomagolás, a különleges névjegy, a nyomdai anyagok igényes kivitelezése, az egyedi papírtasakok, a saját logóval ellátott selyempapír, a termékprezentálás eszközei mind-mind azt a célt szolgálják, hogy ügyfeleink vásárlóinak a minőség, megbízhatóság, egyediség egyértelmű legyen.”

Tekintsék meg a honlapját és ajánlják ismerőseiknek ezeket az igényes, szemet gyönyörködtető termékeket.

Kedves Publika honlap látogatók! .Remélem, hogy a beszámolóból  kedvet kaptak  és megfogadják az  Ezt nézzétek rovatunk ajánlatait.

Jó nézegetést kívánok. Billédi Ibolya

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük