Ezt hallgassátok. Eiffel Műhelyház Parkfoglaló

 „A zene kifejezi mindazt, ami szavakkal elmondhatatlan, mégsem maradhat kimondatlanul” Victor Hugo

 

  1. augusztus 19-én volt az Eiffel Műhelyház Parkfoglaló gálakoncertje. A nagyszabású gálaműsorban 20 kiváló magyar énekes és napjaink egyik legnépszerűbb tenorja, Jonas Kaufmann lépett fel.

A koronavírus járvány miatt lemondtunk az ünnepi gálán való részvételről. Két nappal a szabadtéri koncert előtt azonban Péter fiam a Jazzy Rádió nyereményjátékán nyert két jegyet, így mégis eljutottunk erre az eseményre. Maszkban ültük végig az 5 órás – három koncertnek is beillő –programot.

Az alább linken olvasható a program leírása: https://fidelio.hu/zenes-szinhaz/parkfoglalo-gala-jonas-kaufmannal-156913.html

Csodálatos élményt nyújtottak a magyar énekesek, meg is ünnepeltük őket. Este 10 órakor kezdődött Jonas Kaufmann műsora. Elfáradtunk, a végén már fáztunk is, de nem bántuk meg, fantasztikus volt! A Népszavában Tölgyesi Gábor (https://nepszava.hu/3088983_es-ujra-jott-jonas-kaufmann) így számolt be a vendégprodukcióról:

„Kaufmann másfél órás gálája valójában egy második (harmadik), önálló gálának is beillett. Egészen más élmény élőben hallani ezt az egyedi, lágy, sötét tónusú tenort, mint lemezen – rajongói joggal nevezik tenor új királyának. Ám a tenorokhoz, vagy az operacsillagokhoz kapcsolódó (olykor) indokolt sztereotípiákat cáfolta: Kaufmann egy rendkívül közvetlen, szerény, allűröktől mentes (a koncertfilmekhez képest komolyabb) emberként mutatkozott meg a színpadon, igyekezett mindvégig személyessé tenni egy-egy áriát. Itt is voltak bőven slágerek (Képária, Turiddu búcsúja, Nessun Dorma, Levélária), sőt, még egy apró gikszer is adódott a Virágáriában, amin Kaufmann felszívta magát, és onnantól még nagyobb koncentráltsággal mutatta meg, mennyire sokoldalú és sokszínű, minek is köszönheti a hírnevét. Hat ária, négy ráadással – minden Kaufmann-rajongó álma teljesült. A Parkfoglaló emlékezetes este marad.”

Az internetes zenei csatornák széles választékából most Jonas Kaufmann felvételeire hívom fel a figyelmet, a koncerten is elhangzott Levéláriával Puccini: Tosca c. operájából: https://www.youtube.com/watch?v=0lN9A_134XQ&feature=youtu.be

További jó böngészést, szép zenei élményeket kívánok !

Gócza Juli

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük