Közgyűlés 2016

Publika tisztújítás a KSH Könyvtárban

 

Már három éve annak, hogy az óbudai Krúdy-házban szép környezetben, kellemes hangulatban vezetőséget választottunk. Idén a KSH Könyvtár látta vendégül a Publika Magyar Könyvtári Kör tagjait a Thirring Lajos Teremben. Billédiné dr. Holló Ibolya elnök és Fülöp Ágnes főigazgató köszöntője után kezdetét vette a közgyűlés.

 

Billédiné dr. Holló Ibolya és Fülöp Ágnes

 

            Az elnök megtartotta az elmúlt évi szakmai és gazdasági beszámolóját, ez a honlapon (http://www.publikamkk.hu) is olvasható. Egy örömteli kiemelést tennék csupán: úgy tűnik, hogy a nőinformációs központ megvalósulhat, mégpedig az OSZK berkein belül, és természetesen a Publika közreműködésével.

            Biczák Péter, a Felügyelő Bizottság elnöke következett ezután, jelentést tett a bizottság éves munkájáról.

            Miután a régi vezetőség lemondott, a Jelölő Bizottság elnöke, Benczekovits Beatrix kapott szót. Bemutatta két segítőjét, Dettai Eleonórát és Patayné Wittmann Juliát, majd beszélt a tisztújítás előkészítéséről, és elmondta, kik a következő három év jelöltjei. Helyszíni további jelölés nem lévén kiosztották a szavazólapokat és kezdődhetett az ikszelés. Ezután a Jelölő Bizottság átalakult Szavazatszámláló Bizottsággá, megszámolta a voksokat, kihirdette az eredményt és gratulált a régi-új vezetőségnek.

 

 

Elnök:

Billédiné dr. Holló Ibolya

 

Vezetőségi tagok:

Dr. Bartos Éva

Bobokné dr. Belányi Beáta

Dr. Kovács Csilla

Dr. Nagyné Kovács Lenke

Felügyelő Bizottság:

Biczák Péter

Góczáné Turcsányi Julianna

Györgyné Rabi Lenke

 

Póttag:

Óváry Istvánné

 

 

            Billédi Ibolya – vezetőtársai nevében is – megköszönte a bizalmat, majd meghallgattuk a 2016. év munkatervét. A legfontosabb feladat, hogy az egyesület visszaszerezze a közhasznúsági besorolást. Ennek előfeltétele, hogy az alapszabály megfeleljen a törvényi követelményeknek. A közgyűlés levezető elnöke, dr. Palotai Mária pontról-pontra végigvette a módosítandó bekezdéseket, a tagság pedig megszavazta azokat.

           

Horváth Balázs bemutatja a legnagyobb és a legkisebb könyvet

XIX. századi mezőgazdasági évkönyv

 

A közgyűlés lezárása után Fülöp Ágnes főigazgató Horváth Balázs tájékoztató könyvtárosra bízta a publikásokat, akivel jó hangulatú sétára indultunk, hogy megismerjük a KSH Könyvtár állományát, szolgáltatásait, olvasótermeit.

 

 

A 2010 őszén megnyílt Bibó István-terem

 

Óváry Istvánné, Batthyány-Schmidt Margit és Billédiné dr. Holló Ibolya

 

Délután az Élet-Képes Példatár pályázat záró ünnepségével folytatódott a program. Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió elnöke, valamint az alkotó nők, a „példák” (Ékes Ilona, dr. Botos Katalin, Sunyovszky Sylvia, Nagy-Szeder Lászlóné Vecsernyés Piroska, dr. Horváth Károlyné, dr. Somogyiné Orosz Hajnalka, Krasznai Mihályné Kováss Enikő, Györgyné Rabi Lenke és dr. Herpay Balázsné, aki Bodor Ákosné Vankay Ilonáról, a nagymamájáról írt) is csatlakoztak. A pályaműveket dr. Bartos Éva, a bírálóbizottság tagja mutatta be.

A gratuláció alkalmával mindenki lehetőséget kapott, hogy szóljon néhány szót. A hölgyek elmondták, hogy családi háttér nélkül nehezebb lett volna kibontakozniuk, ugyanakkor az alkotómunka mellett mindannyian megtartották a családban a női szerepüket is, és a kettő szépen kiegészíti egymást.

A program végén egy pohár pezsgővel köszöntöttük az új vezetőséget, a „példaképeket” és az írásban segítségükre siető kolléganőket.

 

 

Dr. Bartos Éva

 

Batthyány-Schmidt Margit, Billédiné dr. Holló Ibolya

és Krasznai Mihályné Kováss  Enikő

             

            Jó egészséget, kitartó lelkesedést, kiváló ötleteket, sok sikert kívánok mindnyájuknak, mindnyájunknak.

 

Benczekovits Beatrix