2016 tevékenységi beszámoló

Beszámoló a 2016. év tevékenységéről

 

A  2016 évi vezetőségválasztó közgyűlést március 7-én  a KSH Könyvtár Thirring Lajos Teremben tartottuk. Az elnöki köszöntő és Fülöp Ágnes főigazgató köszöntője után kezdetét vette a közgyűlés.

•        

1.jpg

Billédiné dr. Holló Ibolya és Fülöp Ágnes

 A múlt évi szakmai és gazdasági beszámoló után Biczák Péter, a Felügyelő Bizottság elnöke következett ezután, jelentést tett a bizottság éves munkájáról.

Miután a régi vezetőség lemondott, a Jelölő Bizottság elnöke, Benczekovits Beatrix irányításával lezajlott az új vezetőség megválasztása.

 

•       Elnök: Billédiné dr. Holló Ibolya alelnök: Dr. Bartos Éva, Vezetőségi  tagok: Bobokné dr. Belányi Beáta, Dr.Kovács Csilla Dr. Nagyné Kováts Lenke

Felügyelő Bizottság: Biczák Péter

Góczáné Turcsányi Julianna

Györgyné Rabi Lenke

Póttag: Óváry Istvánné

Ezután a közgyűlés alapszabályt módosított,  hogy az alapszabály megfeleljen a törvényi  követelményeknek. A közgyűlés levezető elnöke, dr. Palotai Mária pontról-pontra végigvette a módosítandó bekezdéseket, a tagság pedig megszavazta azokat.

 

Billédi Ibolya – vezetőtársai nevében is – megköszönte a bizalmat, ismertette a 2016. év munkatervét. A vita után a közgyűlést bezárta.

               

A közgyűlés lezárása után  Horváth Balázs tájékoztató könyvtáros megismertette a KSH Könyvtár állományát, szolgáltatásait, olvasótermeit.

 

 

Délután az Élet-Képes Példatár pályázat záró ünnepségével folytatódott a program. Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió elnöke, valamint az alkotó nők, a „példák” (Ékes Ilona, dr. Botos Katalin, Sunyovszky Sylvia, Nagy-Szeder Lászlóné Vecsernyés Piroska, dr. Horváth Károlyné, dr. Somogyiné Orosz Hajnalka, Krasznai Mihályné Kováss Enikő, Györgyné Rabi Lenke és dr. Herpay Balázsné, aki Bodor Ákosné Vankay Ilonáról, a nagymamájáról írt) is csatlakoztak. A pályaműveket dr. Bartos Éva, a bírálóbizottság tagja mutatta be.

 

 

Készségfejlesztési, ismeretterjesztési feladatok

 I.Rhododendron virágzás.

Kirándulást szerveztünk 2016. május 10-én a Malonyai Arborétum meglátogatására, ahol megtekintjük a csodálatos májusi virágpompát, és az Ambrózy-Migazzi kastélyt, majd felkerestük Garamszentbenedeken a bencés kolostort.

II. Irodalmi délutánok

2016. április 7-én délután 16 órakor   Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum.

Program:               Író-olvasó találkozó Tolvaly Ferenccel

A beszélgetést vezette: Blascsok Annamária

 

őszi hangulatban. Tanulmányút Szeptember 27-30.

Első nap. Győr- Ménfőcsanak, a Bezerédj kastély a Galgóczi Erzsébet Emlékszobában,

szállás a Danubius Health Spa Resort Hotelben. Sárvári Arborétumban  Wellness és fürdőzés a szálloda nyitott és fedett termálmedencéiben, élményfürdő, víz alatti pezsgőfürdő, szauna.

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Második nap Vorau. Látogatás az Augustiner Klosterben. Utána Skanzen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Harmadik nap Pápa.

•      Városnézés. Látogatás az Eszterházy Palotában.  Jókai Mór Városi Könyvtár A Református kollégium, benne a különleges gyűjteménnyel rendelkező könyvtár meglátogatása.

 

 

 

 

 

 

 

Budapest, 2017 április