EZT HALLGASSÁTOK!

 „A zene kifejezi mindazt, ami szavakkal elmondhatatlan, mégsem maradhat kimondatlanul” Victor Hugo

 

 1. augusztus 19-én volt az Eiffel Műhelyház Parkfoglaló gálakoncertje. A nagyszabású gálaműsorban 20 kiváló magyar énekes és napjaink egyik legnépszerűbb tenorja, Jonas Kaufmann lépett fel.

A koronavírus járvány miatt lemondtunk az ünnepi gálán való részvételről. Két nappal a szabadtéri koncert előtt azonban Péter fiam a Jazzy Rádió nyereményjátékán nyert két jegyet, így mégis eljutottunk erre az eseményre. Maszkban ültük végig az 5 órás – három koncertnek is beillő –programot.

Az alább linken olvasható a program leírása: https://fidelio.hu/zenes-szinhaz/parkfoglalo-gala-jonas-kaufmannal-156913.html

Csodálatos élményt nyújtottak a magyar énekesek, meg is ünnepeltük őket. Este 10 órakor kezdődött Jonas Kaufmann műsora. Elfáradtunk, a végén már fáztunk is, de nem bántuk meg, fantasztikus volt! A Népszavában Tölgyesi Gábor (https://nepszava.hu/3088983_es-ujra-jott-jonas-kaufmann) így számolt be a vendégprodukcióról:

„Kaufmann másfél órás gálája valójában egy második (harmadik), önálló gálának is beillett. Egészen más élmény élőben hallani ezt az egyedi, lágy, sötét tónusú tenort, mint lemezen – rajongói joggal nevezik tenor új királyának. Ám a tenorokhoz, vagy az operacsillagokhoz kapcsolódó (olykor) indokolt sztereotípiákat cáfolta: Kaufmann egy rendkívül közvetlen, szerény, allűröktől mentes (a koncertfilmekhez képest komolyabb) emberként mutatkozott meg a színpadon, igyekezett mindvégig személyessé tenni egy-egy áriát. Itt is voltak bőven slágerek (Képária, Turiddu búcsúja, Nessun Dorma, Levélária), sőt, még egy apró gikszer is adódott a Virágáriában, amin Kaufmann felszívta magát, és onnantól még nagyobb koncentráltsággal mutatta meg, mennyire sokoldalú és sokszínű, minek is köszönheti a hírnevét. Hat ária, négy ráadással – minden Kaufmann-rajongó álma teljesült. A Parkfoglaló emlékezetes este marad.”

Az internetes zenei csatornák széles választékából most Jonas Kaufmann felvételeire hívom fel a figyelmet, a koncerten is elhangzott Levéláriával Puccini: Tosca c. operájából: https://www.youtube.com/watch?v=0lN9A_134XQ&feature=youtu.be

További jó böngészést, szép zenei élményeket kívánok !

Gócza Juli

 • Cserey Lászlóné szerint:

  Ott voltunk, valóban csodálatos és egyedülálló volt! Ó-Kovács Szilveszter nemcsak kiváló érzékenységű művész, hanem remek menedzser és showman is! Julika, köszönjük, hogy felelevenítetted!
  Mindenkinek szeretettel ajánlom, hogy vegyen részt az általa szervezett műsorokon!
  Szívélyes üdvözlettel és szeretettel
  Cserey Lászlóné, Mari

  • admin szerint:

   Mariskám, legyen minél több ilyen élmény, sokunknak. Köszönöm a hozzászólást. Üdv. Ibolya

 • Susie Berger szerint:

  Kellemes es erdekes ismertetes. Minden sorat elveztem.
  Engem is meglepett, hogy eletben meg szebb Kaufmann hangja mint a felveteleken. Orluok, hogy Juli velemenye is egyezik az enyemmel.
  Meg sok ilyen szep koncertet kivanok magyar barataimnak.

  • admin szerint:

   Igyekezni fogunk további szép koncertekről írni. Szívesen fogadunk beszámolókat a Publika látogatóktól is. E-mailen a címemre(publikamkk@t-online.hu) és én felteszem olvasásra. Üdv. Ibolya

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük