Billédi Ferencné köszöntője

Tisztelt Konferencia!

A Publika Magyar Könyvtári Kör nevében tisztelettel köszöntök minden kedves résztvevőt. köszönöm, hogy ilyen szép számban elfogadták meghívásunkat, érdeklődnek  a kitűzött téma iránt és részt vesznek a tanácskozásban.

 Tizenöt évvel ezelőtt itt a Verseghy Ferenc Könyvtárban indítottuk útjára azt az Európai Únió által kezdeményezett és támogatott programot, ami többek között foglalkozott a fizikailag és virtuálisan hátrányos helyzetben lévő állampolgároknak nyújtott információs szolgáltatásokkal, fejlesztési lehetőségeivel is. Örömmel számolok be arról, hogy az akkori előadók közül többen ma is részt vesznek a konferencián, gondolom a hallgatóság körében is sokan vannak, akik emlékeznek arra a sikeres eseményre. Köszönöm az akkori támogatóknak, a könyvtár munkatársainak hogy segítettek  a PULMAN program indításában és elterjesztésében,  név szerint is említem  Bertalanné Kovács Piroska könyvtárigazgatót, aki ma nem tud részt venni a tanácskozáson,  lelkes munkájáról  meg szeretnék emlékezni.

Nagy segítséget kaptunk akkor az angol kollégáktól, akik a projectet menedzselték, a .PULMAN project vezetője Rob Davies úr volt, most is itt van, vállalta az előadást. hallgassuk meg őt és a többi előadóinkat, tekintsük át milyen fejlődésről számolhatunk be.

Hasznos tanácskozást kívánok