A konferencia bezárása

Tisztelt Kollégák, Vendégeink, 

Az igen tartalmas és új ismeretekben, tapasztalatokban bővelkedő előadások és viták után összefoglalásra nem vállalkozom. Remélem, hogy a konferencia valamennyi részt vevője gyarapította ismereteit, érdekesnek és továbbadásra érdemesnek tartja az elhangzottakat. Mind az előadásokat, mind a szekcióüléseken elhangzottakat a honlapunkon rendelkezésre fogjuk bocsátani.

A konferencián elhangzott fontos észrevételeket, kívánalmakat összegezve javaslatként írásba foglaljuk és az illetékes irányító szervekhez eljuttatjuk. Egy munkabizottságot fogunk létrehozni a javaslatok kidolgozására. Tagjainak felkérem, Dr. Bartos Évát, Dr. Téglási Ágnest, Bobokné dr. Belányi Beátát, Illés Juliannát, Dr. Nagyné Kováts Lenkét, Dr. Kovács Csillát. A munkabizottság vezetését én fogom ellátni.

Megköszönöm Czakóné Katalinnak, a Verseghy Ferenc Könyvtár igazgatójának, hogy vállalkozott az együttes munkára, hogy ezt a konferenciát előkészítsük, megrendezzük, munkatársaival együtt dolgozzunk a megvalósításon. A munka motorjának, lelkének Illés Juliannának külön köszönet jár, nemcsak az eltervezett munka kivitelezésében vállalt erőfeszítéseiért, hanem a számtalan jobbító ötletért, javaslatokért is.

Elismerésem és köszönetem minden előadónak, közreműködőnek, a vitavezetőknek azért a sok ismeretért, amit átadtak mindnyájunknak.

Köszönöm valamennyi részt vevő kollégának, vendégnek, hogy érdeklődésükkel megtiszteltek bennünket.

Végül néhány személyes vallomás. Sok évvel ezelőtt, amikor önálló információs tanácsadóként elkezdtem dolgozni európai projektekben és megalapítottuk egyesületünket a Publika Magyar Könyvtári Kört, nem gondoltam, hogy a kezdeményezéseink eredményét is láthatom, részese lehetek. Az egyik munkánk a Pulman projekt volt, amelynek nyitókonferenciáját, ahogy a megnyitóban is említettem tizenöt évvel ezelőtt itt tartottuk Szolnokon. Most láthatunk sok megvalósult akkori ajánlást. Köszönöm a sok jó kollégának, barátnak munkáját, segítségét itt és szerte az ország könyvtáraiban. Köszönöm a Mindenhatónak, hogy megadta nekem, hogy ezt megérhessem.

Kívánom, hogy mindannyiunknak még sok jó közös munkában legyen részünk, örömünk az eredményekben.

Billédi Ferencé

elnök

Publika Magyar Könyvtári Kör