2021 évi beszámoló

                                                      2021 ÉVI BESZÁMOLÓ

                1.A civil szervezetekre vonatkozó törvényi kötelezettségekből adódó feladatok

 1. A 2020 évi beszámolót elkészítettük, belefoglalva a mérleget, az eredmény- kimutatást, a működésről szóló jelentést és a megvalósított programokat.
 2. Megszerveztük a tisztújító közgyűlést online módszerrel virtuálisan, személyes részvétel nélkül.
 3. Valamennyi Publika tagnak elküldtük az online közgyűlés napirendjét, az egyes beszámolókat a szavazati lapokkal együtt.
 4. A Publika honlapon is közreadtuk a napirendet 2021. május 26-án az alábbiak szerint:

Regisztráció.  A visszaérkezett e-mailek ellenőrzése, összesítése.

Beszámoló a 2020. év tevékenységéről és pénzügyi eredményeiről. Előzetesen írásban megküldve.   Billédi Ferencné dr. elnök. Határozathozatal : A beszámoló elfogadása a szavazatok alapján.

A Felügyelő bizottság jelentése.  Előzetesen írásban megküldve. Biczák Péter elnök.   Határozathozatal : A beszámoló elfogadása a szavazatok alapján.

A 2021. évi munkaterv és költségvetés. Előzetesen írásban megküldve. Billédi Ferencné dr. elnök .   Határozathozatal : A beszámoló elfogadása a szavazatok alapján.

A tisztújítás lebonyolítása. Az írásban beérkezett szavazatok ismertetése. Benczekovits Beatrix Jelölő  bizottság elnök.  Határozati javaslat. A közgyűlés zárása.

 1. A beérkezett szavazólapokat feldolgoztuk és megállapítottuk, hogy a szavazás érvényes, mivel a tagok száma a tagnyilvántartás szerint 44 fő,  31 fő írásban beküldte szavazatát,  ez 70,1 %. 13 fő, 29,9 % nem válaszolt.
 2. Az online közgyűlés érvényes.   Határozathozatal: A beszámolót a tagság 100 %-an jóváhagyta.

A tisztújításhoz a szavazás lebonyolítását végző Benczekovits Beatrix a Jelölő bizottsági elnök beszámolója szerint:

Elnök: Billédi Ferencné dr.  Elnökségi tagok:  Dr. Bartos Éva alelnök,  Bobokné dr. Belányi Beáta Dr.Kovács Csilla Dr. Téglási Ágnes   Dr. Nagyné Kovács Lenke póttag

Felügyelő Bizottság:   Biczák Péter    Góczáné Turcsányi Julianna   Óváry Istvánné

 1. A beszámolókat és a szavazás eredményét, az új tisztségviselők névsorával közzétettük a Publika honlapon, www. publikamkk.hu is és benyújtottuk az Országos Bírósági Hivatalhoz.

2.Szervezetfejlesztési feladatok

 1. A Publika honlap kiterjesztéséhez és eredményesebb működéséhez Pásztor Gyula informatikus segítségével új szolgáltatóhoz költöztettük a honlapot 2021 március elsejével. Az eddigi tapasztalatok alapján az új szolgáltató, Rackforest megfelelően működik.
 2. Novellaíró versenyt hirdettünk meg februárban Egyszer volt, hol nem volt. Történetek dióhéjban. címmel. A pályázatra 10 novella érkezett,. Nagyon sokan érdeklődtek, folyamatosan reagáltak, értékelték az írásokat. A közönség szavazott 1-5 pontig értékelték a novellákat. A szavazatok alapján a zsűri értékelte a múveket és megítélte a díjakat, egy fődíjat, a közönség díját, és három további díjat ítélt meg. A nyerteseknek eljuttattuk.
 3. A Publika kommunikációjának szélesítésére a közösségi oldalakat (Facebook) is felhasználtuk.
 4. A Tudományos Műszaki Tájékoztatás lap kérésére megírtuk a Publika 20 éves történetét, meg is jelent áprilisban mindannyiunk örömére. Utána a Publika honlapon is közreadtuk.

 Készségfejlesztési, ismeretterjesztési feladatok

1.A Nemzeti Kulturális Alap által a civil szervezeteknek meghirdetett pályázaton támogatást kértünk a tervezett Kerekasztal konferenciánkra, amelynek témája az olvasás népszerűsítése és haszna.

Címe: Az információ-szerzéstől a gyógyító olvasásig. Generációk vitája.

Pályázatunk sikeres volt a megvalósításra 300000 Ft támogatást kaptunk. Kidolgoztuk a konferencia programját, előkészítettük a megrendezés tárgyi és személyi feltételeit, megkötöttük a

megállapodást a helyszínt és technikai berendezéseket biztosító  MTA Könyvtár és Információs Központ vezetőségével. Kitűztük az időpontot: 2022 március 8.

 4.Kulturális feladatok, történelmi örökség ápolása és népszerűsítése

1.Tanulmányutak szervezése hazai és külföldi helyszíneken.

A  Beethoven emlékév ihletett arra, hogy egy kulturális túra keretében felkeressünk néhány kiemelkedő kiállítást, emlékhelyet Ausztriában.

A tanulmányútnak a Für Elise címet adtuk és 2020. április végére terveztük. A résztvevők- a csoport 30 főből állt, a részvételi díj előlegét be is fizették februárban, sajnos azonban hiába.  2020-ban a járvány miatt nem tarthattuk meg a túrát. Mivel a tanulmányútra jelentkezők kitartottak és hajlandóak voltak várni, ezért amikor már megnyílt a lehetőség az út megvalósításár újra elkezdtük a szervezést.  2021 szeptember 26-28 időpontra megszerveztük a szállást, buszt, idegenvezetőt, minden készen volt a tanulmányút megvalósításához.

Sajnos az induló 34 főből végül is az utolsó napokban 14 fő lemondta a Covid járványra való hivatkozással, meg kell jegyeznem, hogy a lemondásokat nem Publika tagoktól kaptuk.  Azonban az egy főre jutó útiköltség olyan magas lett így, hogy ilyen magas összegért az utazás kivitelezhetetlenné vált. nem tudtuk vállalni. A befizetett összegeket a befizetőknek sajnálattal visszautaltuk, ami viszont anyagi hátránnyal is járt. .

Budapest, 2021. január 25.                                                               Billédi Ferencné dr. elnök

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük