Elnökségi ülés

 

Egyesületi események.

Az Elnökség és a Felügyelő Bizottság tagjai együttes ülést tartottak 2019. augusztus 15.-én . Az ülésnek helyet adott Óváry Istvánné Krisztina az FB tagja budai kertes lakásában. A hőségre való tekintettel különösen jól esett a meghívása, mert az árnyas kertben a hőfokokat jobban elviseltük.

Megtárgyaltuk a PublikaMKK  tevékenységének első félévi eseményeit az alábbiak szerint:

 

  1. Elkészült a beszámoló és elszámolás a Könyvtárak a hátrányos helyzetű emberek szolgálatában konferenciáról. 2019. január 31. A beküldött anyagokat ( előadások, részt vevők, számlák stb.) elfogadták, Pótlásra nem jött felhívás.
  2. MMA Könyvtár meglátogatása január 23. A Lelkes kiállítás megtekintése.
  3. Pályázatot nyújtottunk be a NEA-hoz , Tapasztalat és Inspiráció címmel, szakmai tanulmányút megszervezésére  Angliába. 2019. február 15. határidőre. A pályázat nem nyert.

Az Elnökség úgy határozott, hogy a téma fontosságára tekintettel jövőre megismétli.

  1. A mérleg és beszámoló elkészítése és benyújtása a NAV-hoz. határidőre, május 20.-ra megtörtént. A  Honlapunkon megtekinthető.
  2. Az évi Közgyűlést május 6.-án tartottuk a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. Főbb témák voltak:   

Szervezeti ügyek. Mandátumok hosszabbítása. Tagdíjemelés. Beszámoló a 2018. év tevékenységéről és pénzügyi eredményeiről.

  1. Előkészületeket tettünk kerekasztal konferencia megszervezésére Könyvtáros-informatikus szakemberek a szakmai és civil közéletben címmel. A konferencia időpontja: 2019- október 14. Helye az Országos Mezőgazdasági Könyvtár. A meghívót és a programot szeptember első napjaiban tesszük közzé.

Az Elnökség az előkészületeket jóváhagyta és vállalta, hogy intenzíven szervezi minél nagyobb számban a résztvevőket a konferenciára.

Köszönöm a munkát mindenkinek és a vendéglátást Krisztának és Istvánnak.

Billédiné dr. Holló Ibolya

elnök