Publika közgyűlés. 2022. május 23.

BESZÁMOLÓ

A PUBLIKA MAGYAR KÖNYTÁRI KÖR 2022 ÉVI KÖZGYŰLÉSÉRŐL

 

A közgyűlés a helyszínen a Magyar Zene Háza multimédiás könyvtár és klub helyiségében . (Budapest. xiv. ker. Olof Palme sétány 3. II.em.) 2022 május 23-án rendben lezajlott.

ELNÖKI BESZÁMOLÓ

A  regisztráció alkalmával a Jelenléti ívet aláírta  26 jelenlévő tag és  4 tag meghatalmazás adott, összesen 30, a tagság 71%-a. A szavazatszámlálók, Óvári Istvánné és Dettai Eleonora megállapították, hogy az Alapszabály szerint a közgyűlés határozatképes.( 1. sz mell.)

Billédi Ferencné elnök a  PublikaMKK 2022 évi közgyűlését megnyitotta. Üdvözölte a helyet adó Könyvtár és Média központ vezetőjét Záhonyi Lászlót és a megjelent tagságot és a meghívott vendégeket.

Felkérte Dr. Kovács Csilla titkárt a jegyzőkönyv vezetésére. A közgyűlés a jegyzőkönyvvezetőt elfogadta.

 

smart

Első napirendi pontként Billédiné beszámolt a 2021. év egyesületi eseményeiről és a gazdálkodási eredményekről, amelyeket a tagság írásban a Publika honlapon előzetesen elolvashatott.      (Közzétéve a Publika honlapon 2022. 01.14.)

Hozzászólás és kérdés nem hangzott el.

Szavazás:  Beszámolókat elfogadta                            26 fő

nemmel szavazott               0

tartózkodott                         0

Második napirendi pontban az Ellenőrző Bizottság elnöke Biczák Péter ismertette az egyesület gazdasági és pénzügyi tevékenységének vizsgálatát és megállapításaikat. (2.sz. melléklet) Javasolta a jelentés elfogadását.

Szavazás:  Beszámolót elfogadta                            26 fő

nemmel szavazott               0

tartózkodott                         0

 

 Harmadik napirendi pontként  Billédiné ismertette a 2022 évre szóló szakmai tervet és költségvetést.  (Közzétéve a Publika honlapon 2022. 01.14)

Örömmel számolt be arról, ahogy a tervezett programok közül a NKA által támogatott „ Az információszerzéstől a gyógyító olvasásig” című  Kerekasztal konferencia  március 8-án a MTA Könyvtár és Információs Központ előadótermében nagy érdeklődés mellett sikeresen lezajlott .

A konferencia előadásairól készült video és az előadások, vita a Publika honlapon megtekinthetők.

Az évi tervek között tanulmányút, kirándulások, kulturális programok szerepelnek.

A hozzászólók felvetették, hogy a több hírlevél nem érkezik meg a címzettekhez. Javaslatok hangzottak el újabb tanulmányi kirándulás előkészítésére és megvalósítására.

Billédiné válaszolt a kérdésekre, megköszönte a javaslatokat és megígérte, hogy a lehetőség szerint a megvalósításra fognak törekedni.

Megköszönte a Publika tagok részvételét, a közgyűlést bezárta.

A  Publika közgyűlést követően a  Magyar Zene Házát  Jávorszky Béla Szilárd könyvtárszakmai vezető mutatta be.

Ismertette az épület létrehozásának eseményeit.

2013-ban született döntés arról, hogy a Liget Budapest Projekt keretén belül épüljön fel a Magyar Zene Háza. Szakmai munkacsoport kezdte meg a tervezés, kivitelezés, létrehozás feladatainak ellátását.

A cél volt, hogy a Magyar Zene Háza olyan intézmény legyen, ahol a látogatók egy állandó kiállításon megismerhetik a zene születését, történetét, fizikáját, és ezt a palettát tovább színesíthetik a különféle tematikus időszaki tárlatok. Fontos volt, hogy legyen a háznak egy hangsúlyos oktatási profilja is, illetve olyan előadóterem, ahol minden zenei műfaj helyet kaphat.

A tervpályázat győztese, a Sou Fujimoto Architects-lett .2015. június 10.: Sou Fujimoto japán építész aláírta a szerződést a Magyar Zene Háza tervezésére.

  • szeptember: a Magyar Zene Háza építésének megkezdése.
  • december: A legjobb nemzetközi középület díjat is elnyerte a Magyar Zene Háza.
  • február: időkapszula elhelyezése a Magyar Zene Háza padlózata alatt.
  • szeptember 20-25.: a koncertterem akusztikai tesztelése a japán Nagata Acoustics részvételével.
  • december: műszaki átadás-átvétel.
  • január: megnyílik az intézmény.

A Magyar Zene Háza egy modern, a természet és az épített környezet kapcsolata, egy könnyed, légies, nyitott és átjárható,, harmonikus épület .

Fantasztikus látvány. Ahogyan a második emeletről- a könyvtárból elindult a társaság, lefelé tekintve egy üvegpalotából az egész Liget a szemünk elé tárult.

A szépségeket, különlegességeket a Galériában a fotókon mutatjuk be.

A körséta után a könyvtárban a könyvtárvezető kollégák a könyvtár célját és tevékenységét ismertették. Jelenleg mind a gyűjtemény kialakítása, mind a szolgáltatások megtervezése és létrehozása a fő feladatuk. A könyvtár profilja popzenei anyagok gyűjtése és széleskörű szolgáltatás nyújtása intézményi és személyi felhasználóknak. Most alakítják ki a szakmai együttműködési köröket is.

Az értékes intézményvezetést és könyvtárbemutatást, a vendéglátást a kollégáknak  megköszönve  további sikeres munkát kívántunk, a Magyar Zene Háza  látogatást befejeztük.

Billédi Ferencné elnök

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük