Ezt hallgassátok . Operaház

– Újra mehetünk az Operaházba!

Jelenleg nem annyira hallgatni valóra, mint inkább látnivalóra hívnám fel a figyelmet, de azért van összefüggés.

Március 12-én újra kinyíltak az Operaház kapui!

Operaház – fotó: Berecz Valter

Az elmúlt 4 és fél év alatt a Ház igazi időutazáson vett részt. A múlt századból megérkezett a 21.századba.

A felújítás szakmai irányítója Zoboki Gábor Ybl- és Pro Architektura-díjas építész, aki rendszeres kölcsönzője, látogatója, zenehallgatója volt a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének. Zenei érdeklődését, a zenéhez való szoros kapcsolatát és szakmai pályafutását is közelről láthattuk, nyomon követhettük. Nagy örömünkre az ő tervei alapján épült fel 17 évvel ezelőtt a Művészetek Palotája, és az ő irodája nyerte el az Operaház felújítási munkálatainak megtervezését és a kivitelezés irányítását is.

Remek videót mutatott be az M5 csatorna Operaláz címmel 2022. február 22-én a felújítás legfontosabb lépéseiről: https://www.youtube.com/watch?v=c6ip_6X3As8&ab_channel=M5.

Sok szép és hasznos információt olvashatunk a Papageno internetes hírlevél március 10-i számában Kezdődhet az előadás! – Érdekességek az újra nyíló Operaházról címmel: https://papageno.hu/blogok/operahaz/2022/03/kezdodhet-az-eloadas-erdekessegek-az-ujranyilo-operahazrol/?mc_cid=b07c192fa1&mc_eid=6e7d32073a.

A felújított Operaház belső tere – fotó: Berecz Valter

A felújított Andrássy úti Ybl palota számos új funkcióval és szolgáltatással, új kiadványokkal és kamarakiállítással is várja az érdeklődőket. Mítosz és történelem címmel hirdette meg 2022/2023-as tematikus évadját a Magyar Állami Operaház.

A 139. évad terveiről itt olvashatunk: https://www.opera.hu/hu/a-megujult-operahazban-jelentette-be-kovetkezo-evadat-az-opera/

Két helyszínen (a megújult Operaházban és az Eiffel Műhelyházban) több,

mint 500 program, színházi előadás és foglalkozás várja a látogatókat. 53 féle repertoárdarabot, 16 kisebb-nagyobb bemutatót tűz műsorára az Opera.

Kellemes látogatást, és szép zenei élményeket kívánok, a műsorkalendárium letölthető az alábbi linken: https://www.opera.hu/data/cikk/6548/2022_23_musorkalendarium.pdf.

Gócza Juli

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük