Elnökségi ülés

EMLÉKEZTETŐ

Elnökségi ülés 2020 augusztus 7.

Ebben az évben is, mint eddig minden évben összegyűltünk, hogy áttekintsük az elmúlt félévi eseményeket, megbeszéljük a tanúságokat és az elkövetkező programokat, tennivalókat.

Nem változtattunk az idén sem ezen a munkamódszerünkön a korona vírus járvány okozta körülmények miatt. Az ülésnek Óváry Krisztina adott helyet, budai árnyas kertjében, ami a nyári hőség miatt nagyon jól esett, hűsítőkkel is ellátta társaságunkat, köszönet érte.

Az ülésen megjelentek:  Dr. Bartos Éva, Biczák Péter,  Bobokné dr. Belányi Beáta, Gócza Julianna, Dr. Kovács Csilla, Óváry Istvánné.

Kimentette magát családi okok miatt Dr. Nagyné Kováts Lenke. Az ülés folyamán telefonon sikerült bekapcsolódnia a döntésekbe.

  1. Megemlékeztünk elnökségi tagunk György Károlyné Rabi Lenke váratlan elhunytáról, a róla szóló nekrológot a honlapunkon tettük közzé.
  2. I. félévi munkaterv

1/a. Az egyesület civil szervezeti kötelezettségei, nevezetesen a 2019 év tevékenységi és pénzügyi beszámolójának elkészítése, a tisztújító közgyűlés megrendezése. A beszámolók, a mérleg benyújtása az illetékes hatóságokhoz.

1/b.  A beszámolókat elkészítettük. A tisztújító közgyűlés szervezése megtörtént, időpontjának 2020. április 7. –t tűztük ki, helyszínnek az Állatorvostudományi Egyetem Központi Könyvtárát.

Sajnos a korona vírus miatt elrendelt korlátozások miatt a közgyűlést nem tudtuk megrendezni.  A tagságot erről a honlapon tájékoztattuk. A beszámolókat a honlapon közreadtuk.

A mérleget a könyvelővel való megegyezés szerint, mivel erre rendeleti lehetőség van, szeptemberben fogjuk benyújtani.  

2./a.  A Für Elise című tanulmányút megszervezése és lebonyolítása.

2./b. A tanulmányút részletes programja elkészült, a szükséges szervezési munkákat elvégeztük. A tanulmányi csoport tagjai az úti előleget a PublikaMKK számlájára februárban befizették. Sajnos a pandémia miatt az utazást el kellett halasztani először egy őszi időpontra, de a további korlátozások miatt jövő évre. A csoport tagjai azt jelezték, hogy az úton továbbra is részt kívánnak venni és az előleget az egyesület számláján hagyják.

III. 2020. Ii. félévi munkaterv

 Tervek és lehetőségek.

Bár a vírus miatti korlátozások enyhültek, a járványveszély továbbra is fennáll, ezért a második félévi egyesületi aktivitásunkat, programokat ennek tükrében kell szemlélnünk.

A személyes részvételt kívánó tervezett programokat (l. Komáromi látogatás) egyelőre meghatározatlan időre elhalasztjuk.

Új, aktuális témát kívánunk körbejárni. Hivatásbéli gondjainkról, meghívott szakemberekkel beszélgetünk.  A beszélgetést közreadjuk a honlapon abban a reményben, hogy a kollégák hozzászólnak a témához, közlik saját véleményüket.

A PublikaMKK honlapján a programokat tovább fejlesztjük, új rovatokat nyitunk figyelemmel az interaktivitás növelésére is.

Új rovatok

  1. Olvasásra ajánljuk. Rovatvezető: Billédi Ibolya
  2. Ezt hallgassátok. Rovatvezető: Gócza Julianna
  3. Újdonságok a hátrányos helyzetű olvasók ellátásában. Rovatvezető: Bartos Éva

Az elnökségi ülést befejező zárszóban Billédi Ibolya megköszönte a bőséges, inspiráló gondolatot minden elnökségi tagnak és az EB tagjainak.

Reményeink szerint az egyesületi élet folytatása, életben tartása virtuálisan is kedvező fogadtatásra talál a tagság és a Publika tevékenysége iránt érdeklődők körében.

Budapest, 2020. augusztus 9.

Billédiné dr. Holló Ibolya elnök

 

 

  

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük